VRAGEN? BEL
011 51 62 70

Hoe belangrijk is correct sorteren?

Hoe belangrijk is correct sorteren?

Er wordt enorm veel bedrijfsafval geproduceerd. Daarom is het noodzakelijk om dit afval zo goed mogelijk te sorteren! Sowieso voor ons milieu, maar ook voor jullie portemonnee…

Waarom? Lees verder in dit artikel….

Sorteren van afval is onontbeerlijk omdat het overgrote gedeelte ervan kan gerecycleerd worden. Daarom is het essentieel om het restafval gescheiden te houden van de andere afvalstromen.

Hoe beter we sorteren, hoe efficiënter de recyclage verloopt. Zo krijgt het afval een tweede leven.

 

Verplicht sorteren!

Ook de overheid trekt deze kaart. Er belanden nog te veel stoffen die perfect recycleerbaar zijn bij het restafval. Ongeacht de grootte van uw organisatie en uw hoeveelheid afval, wordt elk bedrijf verplicht de afvalstromen apart in te zamelen. Immers sinds juni 2018 verplicht de overheid de bedrijven om nog beter en selectiever te sorteren. Beide partijen zullen in de toekomst nauwgezet gecontroleerd worden.

Concreet betekent dit dat er 21 (voorheen 18) afvalstoffen apart gehouden moeten worden van het restafval. Deze 3 nieuwe recentelijk bijgekomen afvalstoffen zijn zuiver wit piepschuim met bolletjesstructuur (EPS), plasticfolies (PE), en harde kunststoffen.

 

De ene afvalstroom is de andere niet!  

Elke afvalstroom heeft dus zijn bijzonderheden (gewicht, hoeveelheid, enz.). In die zin is het erg belangrijk om de juiste afvalcontainer te zorgen en die evenzeer voldoet aan de behoeften van elk type bedrijf. Traflux heeft de nodige ervaring om u hierbij te begeleiden.

Ook de impact op uw factuur is natuurlijk voelbaar!  Het is meestal ook goedkoper dan alle afval gewoon als restafval te laten afvoeren. Een goed beheer van uw afval is daarom erg essentieel! Contacteer ons voor een vrijblijvende afvalstudie!

 

Sorteren aan de bron is dus de boodschap!

Kent u de correcte afvalstromen? Of twijfelt u nog? Raadpleeg vlug onze informatieve pagin : https://www.traflux.be/nl/afvalstromen

Sorteert u niet genoeg, laat het ons dan even weten. Wij helpen u op weg.