Image
Velodroom en Traflux vormen gouden duo

Velodroom en Traflux vormen gouden duo

Velodroom en Traflux vormen gouden duo

Het sportcentrum Velodroom in Heusden-Zolder is goed voor meer dan 15. 000 m² aan sport- en ontspanningsinfrastructuur. Van restafval, papier/karton, PMD tot glas en GFT: bij een locatie die jaarlijkse duizenden bezoekers trekt, komen er natuurlijk tal van afvalstromen kijken. Traflux plaatste daarom semi-ondergrondse ZBin containers en staat ook in voor de ophaling, reininging & herstelling.

Een 250 meter lange indoor wielerpiste, 4 sportterreinen, een gymhal, fitnessruimte, inspanningslab, medische centrum met operatiekwartier, vergaderzalen en brasserie met terras... de Velodroom in Heusden-Zolder is een fantastisch uithangbord voor de (wieler)sport in Vlaanderen. 

"De wielersport zit in ons Belgisch DNA", opent David Theunis, CEO van Traflux. "Toch was er nog maar één overdekte wielerpiste die geschikt was voor internationale wedstrijden. Dat worden er nu twee. We zijn heel trots dat wij als partner hier ons steentje toe kunnen bijdragen. Onze ZBin bevindt zich voor 2/3de ondergronds. Voor het bovengrondse deel kozen we voor een afwerking in hout zodat het perfect past in de natuurlijke omgeving”.

GROTE KAMPIOENSCHAPPEN = GROTE AFVALVOLUMES

De Velodroom wordt de uitvalsbasis van de Belgische delegatie pistefietsers, in hun voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs 2024. De piste voldoet bovendien aan de UCI-normen, waardoor er binnenkort grote kampioenschappen zoals EK’s en WK’s georganiseerd kunnen worden. Dit totale capaciteit komt neer op 3.750 toeschouwers.

Deze grote kampioenschappen zijn natuurlijk piekmomenten qua afvalproductie. Met 8 ZBin semi-ondergrondse containers is er een totaal afvalvolume van 29 m3, het equivalent van 30 rolcontainers of 180 grote vuilbakken.

DUURZAAM & MILIEUVRIENDELIJK

ZBin afvalcontainers van Traflux zijn gemaakt  van extreem stevig kunststof en milieuvriendelijke materialen. Ze zijn bestand tegen alle temperaturen en de stevige roestvrijstalen ring zorgt voor stabiliteit en verankering. ”Door de grotere volumes bespaar je bovendien heel wat ritten uit in vergelijking met andere types afvalcontainers. Onze ervaren chauffeurs reinigen de containers indien en doen herstellingen. Op vlak van afval sprint de Velodroom dus alvast als eerste over de finish”, besluit David.